Pizza stengels met look en mozzarella
Het EK is volop aan de gang en daar horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes bij. Deze pizza stengels met look, peterselie en mozzarella kaas zijn het ideale borrelhapje om te maken. Je hoeft helemaal niets van de match te missen, het kost heel weinig…
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese (in het Italiaans: al ragu), dat is een van de weinige gerechten die mij niet kunnen vervelen. Geef mij een bord vol slingers, dampende saus en een hoopje geraspte (parmezaanse) kaas en ik ben verkocht. Zo was ik ook meteen verkocht toen ik…
Oma’s appelcake
Op zoek naar een lekker appelcake recept? Maak dan zéker dit recept. Het recept is van mijn allerliefste omie (lees: oma). Deze cake is sappig vanbinnen, krokant vanbuiten en vooral heel luchtig. Ik moet toegeven dat ik normaal geen grote fan ben van taart of…
Ontbijtrolletjes met framboos
Het is bijna Pasen en de kans is zeer groot dat wij coronaproof gaan vieren met een gezellige brunch. Misschien ben jij ook op zoek naar makkelijke en lekkere ontbijt- en brunch recepten? Dan ben je aan het juiste adres. Zo maakte ik al een…
Vlechtbrood met pestocrème
Het is bijna tijd om Pasen te vieren en hoe kan dat ook beter dan met een lekkere brunch of lunch. Bosje tulpen op tafel, een gekookt eitje, een paashaas van chocolade, iedereen gezellig samen en last but not least: een zelfgebakken brood! Het kriebelde…
Makkelijke risotto met courgette, geroosterde tomaat en mozzarella
Een perfect romige risotto maken: klinkt dat als een onmogelijke opdracht? Dan heb ik goed nieuws! Met mijn recept is risotto maken een fluitje van een cent en ik overdrijf niet. Ik heb het ideale, ultieme recept om mee aan de slag te gaan. Je…
Würst – review
Nu we allemaal nog steeds “in ons kot” moeten blijven, is afhaal of takeaway echt de ultieme ontspanning en tegelijkertijd ook weer de manier om de (lokale) horeca een hart onder de riem te steken. Würst Daarom deden wij van takeaway bij Würst. Würst is…
Zachte havermoutkoekjes met rozijnen
Zondag is voor mij heel vaak bakdag. Schort aan, keuken induiken en op zoek naar nieuwe baksels. Van een vlechtbrood tot zelfgemaakt pizzadeeg: ik experimenteer er op los. Soms eindigt mijn experiment met een hopeloze, aangebrande cake en soms heb ik meteen een lekker resultaat….
Pancakes gevuld met Nutella
Mijn zus Heleen is van kinds af aan een echte chocoladeliefhebber: brownies, moelleux au chocolat, chocolademousse… Ze laat het niet aan haar voorbij gaan (en ik stiekem ook niet 😉 ). Daarom maakte ik voor haar deze pancakes klaar met – je leest het goed…
Twee kleuren chocolademousse met passievrucht
Dit dessert is gewoonweg hemels (en ik overdrijf niet)! Zoete (maar ook niet té zoete) witte en bruine chocolademousse met passievrucht, klinkt geweldig toch? Ik ben echt heel erg fier op dit nagerecht. Simpel om te maken, maar wel met een groots resultaat. Ik hou…
Varkenshaasje met broccolipuree en hazelnoot-mosterdroomsaus
De feestdagen komen stilaan dichterbij. Ik deelde al mijn recept voor de lekkerste bladerdeeghapjes met gerookte zalm met jullie. Vandaag staat het hoofdgerecht op het menu! Ik maakte een varkenshaasje klaar uit de oven, met broccolipuree en een zalige, romige saus met hazelnoot (zeer subtiel)…
Bladerdeeghapjes met zalm
Oké als je aan mij vraagt wat mijn favoriet gedeelte van een feest is, dan is dat het aperitief en al zeker de hapjes. Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete hapjes zijn, dan antwoord ik: bladerdeeghapjes. En als je daarna nog zou willen…
De Kokster
Hi, ik ben Marthe. Welkom op mijn blog, wat fijn dat je hier bent. Geniet van alle recepten, maar vooral van het koken!
Post met de hashtag #DEKOKSTER als je één van mijn gerechtjes of een variant erop gemaakt hebt: I love it!
Meer over mij