Mijn zus Heleen is van kinds af aan een echte chocoladeliefhebber: brownies, moelleux au chocolat, chocolademousse… Ze laat het niet aan haar voorbij gaan (en ik stiekem ook niet 😉 ). Daarom maakte ik voor haar deze pancakes klaar met – je leest het goed – een vulling van Nutella. Lekker als tussendoortje, om te brunchen of misschien wel als verwenontbijt. 

 

Mighty pancakes

Ik ging aan de slag met het nieuwe gamma dessertmixen van Niamh. Jullie kennen Niamh waarschijnlijk al van de hartige (brood)mixen: ik maak bijna elke week een vers gebakken brood en creëerde ook al een smakelijk blini recept. Ook deze muffins met sinaasappel en chocolade zijn een schot in de roos.

Niamh voegt 6 nieuwe dessertmixen toe aan het bestaande gamma: van crêpes tot speculaasjes en cake. De dessertmixen zijn kéi gemakkelijk en vooral ook snel. Je hoeft enkel nog een handvol ingrediënten toe te voegen: kleine moeite met een groot resultaat.

De Mighty pancake mix was ideaal als basis voor dit recept. Met deze mix maak je lekkere american pancakes met chocoladestukjes. Je hoeft enkel boter, melk en eieren toe te voegen… of misschien ook een lepeltje Nutella? 

Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.  

 

Wat heb je nodig?

 • voor 10 american pancakes
 • 200 g Mix voor Mighty pancakes
 • 200 ml melk
 • 30 g gesmolten boter
 • 2 eieren
 • 10 kl Nutella
 • 1 kl natriumbisodacarbonaat
 • snuifje zout
 • boter om te bakken
 • voor de afwerking – optioneel
 • vers fruit

Hoe ga je te werk?

 1. Neem een vel bakpapier en doe hierop een kleine lepel Nutella. Maak je lepel daarna een beetje vochtig met warm water en smeer de Nutella mooi rond uit. Doe dit tot je 10 mooie rondjes hebt. Leg het bakpapier met de Nutella voor 1 uur in de vriezer.
 2. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eiwitten volledig stijf.
 3. Doe de Mix, natriumbisodacarbonaat, het snuifje zout, de melk en de eidooiers in een kom. Mix kort onder elkaar met een garde of met een mixer met kloppers op een lage stand.
 4. Voeg de boter toe en mix tot een glad beslag.
 5. Lepel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag.
 6. Zet een ingevette antikleefpan op een zeer laag vuur. Smelt er wat boter in en doe er twee eetlepels beslag op (zo krijg je een pancake met diameter ca. 10 cm). Leg hier de Nutella vulling op en doe er nog wat beslag over zodat de vulling verdwijnt. Bak de pancakes stuk voor stuk mooi goudbruin af. 
 7. Serveer de pancakes met vers fruit.

Maak je dit recept eens klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of berichtje. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik heel fijn!

Tip?

Maak het Nutella laagje niet te dik en te groot. Als het laagje tussendoor ontdooit, kan je het nog even in vriezer leggen.

Wil jij de dessertmix(en) graag zelf uitproberen? Ze zijn te koop bij Delhaize, Smatch en Colruyt. Verpakt in 100% recycleerbare folie. 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Niamh Baking.

Heel veel bakplezier,

Marthe