De winkelrekken worden deze dagen gevuld met de beste chocolade, mandarijntjes vliegen rond onze oren en ook de nic-nacjes worden massaal ingeslagen. Het is zo ver: de Sint is bijna in het land! Daarom maakte ik een ideaal dessertje om van te genieten, met smaken die bij het Sinterklaasfeest horen: chocolade én sinaasappel. Alle fans van orangettes en Pims hierheen. 😉 

Dag Sinterklaas

Als kind was ik echt helemaal weg van het tv-programma “Dag Sinterklaas” met Bart Peeters. Ik geef toe dat ik zelfs nu helemaal blij word bij het horen van het intro muziekje. Op 11 november – bij ons komt Sint-Maarten – stormden mijn zus en ik als kind heel vroeg naar beneden om alle cadeautjes open te maken. We propten ons vol met chocolade, roze nic-nacjes en “Mariakes”, na een hele nacht woelen in bed door alle spanning. Zelfs de voorbereiding op Sint-Maarten was geweldig: we doorbladerden alle folders met speelgoed en knipten van alles en nog wat uit om aan de Sint te vragen. We waren toch altijd héél braaf geweest hoor. 😉

Kleine meisjes worden groot, natuurlijk… We laten het feest de laatste jaren wat aan ons voorbij gaan, maar nu iedereen toch thuis blijft (dankzij corona) konden we er een gezellig momentje samen van maken. Daar hoorden deze muffins natuurlijk bij. 

Top chocolate cake

Ik ging aan de slag met het nieuwe gamma dessertmixen van Niamh. Jullie kennen Niamh waarschijnlijk al van de hartige (brood)mixen: ik maak bijna elke week een vers gebakken brood en creëerde ook al een feestelijk blini recept

Je leest het dus goed, Niamh heeft 6 nieuwe dessertmixen in het leven geroepen: van speculaas tot koekjes en pancakes. Heel gemakkelijk en vooral ook snel. Enkel nog een handvol ingrediënten toevoegen en je tovert een heus dessert op tafel. 

De Top chocolate cake mix was ideaal om een echt Sint- getinte muffin met chocolade en sinaasappel te bereiden. 

Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Wat heb je nodig?

 • voor 6 grote muffins 
 • 400 gr Niamh Top chocolate cake mix
 • 200 ml water
 • 1 kl bakpoeder
 • voor het glazuur
 • sap van 1 sinaasappel
 • 1 eiwit
 • 200 gr poedersuiker
 • zeste van sinaasappel
 • keuken- en bakbenodigdheden
 • muffinbakvorm
 • muffinvormpjes
 • mixer en/of garde
 • afwerking (optioneel)
 • geroosterde amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
 2. Maak het muffinbeslag. Doe de bakmix in een kom, voeg het bakpoeder en het water toe. Meng met de garde (of met een mixer op lage stand) tot een glad beslag.
 3. Zet de muffinvormpjes in de bakvorm. Vul ze met het beslag (tot net iets onder de rand). Dit lukt het best met twee eetlepels. Ga door tot alles verdeeld is.
 4. Plaats de muffinbakvorm in het midden van de oven. Bak ongeveer 30 minuten in de oven op 180°C. Prik in de muffins om te kijken of ze voldoende gaar zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
 5. Maak in tussentijd het glazuur. Klop het sinaasappelsap, wat zeste, de poedersuiker en het eiwit goed door met de mixer. Wanneer je lang genoeg klopt, krijgt het glazuur de textuur van yoghurt.
 6. Werk de muffins af met het glazuur, zeste van appelsien en eventueel wat geroosterde amandelschilfers als finishing touch.

Maak je dit recept eens klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of berichtje. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik heel lief!

Tip?

Je kan zelf de dikte van je glazuur bepalen. Wil je wat vloeibaarder, dan voeg je nog wat sinaasappelsap toe. Wil je juist wat steviger, dan voeg je nog wat extra poedersuiker toe. Oh ja: je kan de muffins natuurlijk naar keuze en hartenlust versieren.

Wil jij de bakmix(en) graag zelf uitproberen? Ze zijn te koop bij Delhaize. Verpakt in 100% recycleerbare folie. Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Niamh Baking.

Heel veel bakplezier,

Marthe