Het is herfst, koud (en dan overdrijf ik nog geen klein beetje), Sint- Maarten is net langs geweest en het regent. Ben ik dan de enige die zin heeft om al weg te dromen over de kerstboom en welke versiering het dit jaar zal worden? Ik moet mezelf inhouden om niet té enthousiast te worden en eerst nog even van de herfst te genieten.

Daarom maakte ik deze gezonde(re) appel-kaneelpannenkoekjes en ze zijn echt, maar dan ook echt echt lekker! Appel, kaneel en ahornsiroop blijft een topcombinatie.

Ik maakte een Clipper theetje en at deze pannenkoekjes met vers fruit (kiwibes en aalbessen). Zin om hetzelfde te doen? Lees snel verder voor het recept…

Om het gemakkelijk te maken heb ik de ingrediënten gesorteerd: een deel droge en een deel natte benodigdheden.

Kan jij ook bijna niet meer wachten om de kerstboom te versieren? Of moet Sinterklaas eerst nog even binnen springen?

 
Wat heb je nodig?

  • droge ingrediënten
  • 180 gr (volkoren spelt) bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl kaneel
  • snuifje zout
  • natte ingrediënten
  • 4 eieren
  • 120 ml ongezoete amandelmelk of rijstdrink (enige vorm van plantaardige of gewone melk)
  • 1 el honing of ahornsiroop
  • 1 kl appelciderazijn
  • 1 kl vanille extract
  • 1 el maïsolie (of een andere neutrale olie)
  • optioneel: topping met appel
  • 1 appel (geschild en in blokjes gesneden)
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 kl boter
  • snuifje kaneel

Hoe ga je te werk?

  1. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom en voeg er alle natte ingrediënten bij.
  2. Laat een beetje boter (of olie) heet worden in een pannenkoekenpan en bak de pannenkoekjes gelijkmatig en goudbruin op middelhoog vuur.
  3. Draai het pannenkoekje om wanner de bovenkant droog is. Neem ondertussen een klein pannetje en voeg alle ingrediënten voor de topping samen en laat enkele minuten stoven.
  4. Dresseer de pannenkoekjes en voeg de topping toe. Ook lekker met wat vers fruit!

Smakelijk,

Marthe