Van een kei lekker gerechtje gesproken: check deze linguine met courgetti (lees: courgetteslingers), broccoli en kippengehaktballetjes uit de oven.

Pestocrème

Ik maakte er een zalige pestocrème bij. Klinkt misschien wat fancy, maar het is eigenlijk mijn versie van de gewone, zelfgemaakte pesto. Ik voeg er enkel een geheim ingrediënt aan toe… Kan jij raden wat ik aan de pesto toevoeg om hem heerlijk zacht, romig en minder scherp te maken? Lees snel verder voor het antwoord op mijn vraag.

Courgetti

Courgetti zijn courgetteslingers: letterlijk slingers van courgette. Courgetti is heel fijn van smaak en lekker, maar vooral dankbaar om aan een (pasta)gerecht toe te voegen. Je hebt minder pasta nodig en je tovert meteen wat extra groenten op je bord. Top dus. Je kan er voor kiezen om kant-en-klare courgetti te kopen of je kan de courgetti ook zelf maken, dan heb je een courgette nodig en een spiraalsnijder. Klik hier om te kijken welke spiraalsnijder ik steeds gebruik.

Heb je dit (of een ander) gerechtje klaargemaakt? Gebruik dan zeker de hashtag #dekokster om je creaties te posten of stuur me een berichtje. Vind ik super fijn!

Wat heb je nodig?

 • recept voor 2 personen
 • 200 gr linguine 
 • 2 courgettes of 200 gr kant-en-klare courgetti
 • 1 broccoli
 • handvol verse basilicum
 • 400 gr kippengehakt
 • voor de pestocrème
 • 2 el pijnboompitten
 • 3 el olijfolie
 • 2 el parmezaan
 • groot hand vol basilicum
 • pezo
 • sap 1/2 citroen
 • 2 el philadelphiakaas
 • klein teentje look
 • kruiden – basics
 • peper en zout
 • olijfolie
 • paneermeel
 • kipkruiden
 • afwerking – optioneel
 • pijnboompitten
 • verse basilicum
 • parmezaanse kaas

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Was de courgettes en haal ze door de spiraalsnijder om courgetti te maken (of gebruik kant-en-klare). Ga er even met een mes door, zodat de slierten niet te lang zijn. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zwarte peper en sluit de ovenschaal met aluminiumfolie.
 3. Was de broccoli en snijd in roosjes. Kook beetgaar in licht gezouten water.
 4. Begin nu met het maken van de kippengehaktballetjes. Meng het kippengehakt met wat paneermeel en kipkruiden. Rol tot kleine balletjes. Neem een ovenschaal en doe er wat olijfolie in. Leg de balletjes er in.
 5. Zet beide ovenschalen in de oven op 200°C. De courgetti mogen 25 à 30 minuten in de oven staan. De kippengehaktballetjes 35 à 40 minuten.
 6. Maak ondertussen de pestocrème: voeg 2 el pijnboompitten, 3 el olijfolie, 2 el parmezaan, groot hand vol basilicum (steeltjes mogen er ook bij!), sap van 1/2 citroen, klein teentje look en 2 el philadelphiakaas samen in een keukenrobot/ foodprocessor en mix tot een crème. Kruid af met peper en zout.
 7. Zet een grote pot met lichtgezouten water op het vuur en kook de linguine volgens verpakking. Giet de pasta af, voeg wat olijfolie bij de linguine en verdeel er de helft van de pestocrème onder.
 8. Dresseer alles op een bord. Werk af met verse basilicum, pijnboompitjes, wat parmezaanse kaas en nog extra pestocrème.

Smakelijk,

Marthe