Ik moet het eerlijk toegeven: ik ben geen bijzondere fan van barbecueën, integendeel. Ik ben geen grote vleeseter en daar draait het natuurlijk wel vaak om wanneer de BBQ wordt aangestoken. Daarom heb ik een vegetarisch recept voor jullie: couscous met gegrilde halloumi en courgette. Je kan het recept klaarmaken op de BBQ of je kan een grillpan gebruiken. Ik serveer er een lichte, frisse dressing bij en werk het geheel af met gezouten amandelen (deze geven echt een heerlijke meerwaarde, voeg ze dus zeker en vast toe). 

Halloumi

Ik ben een grote fan van de zoute, subtiele smaak van halloumi. Je kan met deze kaassoort verschillende kanten op: bijvoorbeeld bakken in de pan, in de oven of grillen. Het grote voordeel is dat de kaas niet smelt. 

 

Mill & Mortar 

Ik gebruik de kruiden van Mill & Mortar voor dit gerecht. Deze wou ik al een hele tijd graag uitproberen omdat dit merk echt het totaalplaatje heeft: kwalitatief, biologisch, smaakvol en een handige (en zelfs mooie verpakking). 

Ik gebruikte de Happy Roots kruidenmix voor de gegrilde courgette en paprika.  Deze blend bestaat uit o.a. lookpoeder, rozemarijn en chili.

Klaar voor het recept? Hier gaan we!

Wat heb je nodig?

 • voor 2 personen 
 • 1 pakje halloumi
 • 1 courgette
 • 1 rode paprika
 • 2 builtjes (volkoren) couscous
 • 1 teen look
 • 1 limoen
 • handvol gezouten amandelen
 • 1 blokje kippenbouillon
 • olijfolie
 • voor de dressing
 • 1 el mayonaise
 • 3 el natuur yoghurt 
 • 1 kl currypoeder
 • peper en zout
 • 1 el limoensap
 • voor de groenten
 • 4 el olijfolie
 • 1 el Mill & Mortar happy roots kruiden
 • peper en zout
 • keuken- en bakbenodigdheden
 • BBQ of grillpan

Hoe ga je te werk?

 1. Hak de amandelen grof en zet opzij. Maak de dressing: meng 3 el yoghurt met 1 el mayonaise, 1 kl currypoeder en 1 el limoensap. Kruid met peper en zout.
 2. Was de groenten. Snijd de courgette in plakken van ½ cm dik en de paprika’s in reepjes (als je op de BBQ gaat grillen, zou ik ze wat breder snijden). Meng 1 el Mill & Mortar Happy Roots kruiden met 4 el olijfolie en een snuifje peper en zout. Strijk zowel de courgetteplakjes als de paprikareepjes hier mee in.
 3. Snijd ook de halloumi in reepjes of plakken. Meng 1à 2 el olijfolie met 1 el limoensap en een uitgeperst teentje look. Smeer de halloumi hiermee in en zet opzij.
 4. Grill de groenten in een pan of op de BBQ. Draai om en zorg ervoor dat beide kanten lichtbruin gekleurd en (beet)gaar zijn.
 5. Doe de builtjes couscous in een vuurvaste schaal, samen met het bouillonblokje. Breng water aan de kook (bijvoorbeeld met waterkoker) en giet dit bij de couscous. Laat 2 à 3 minuten wellen (kijk voor de zekerheid naar de instructies op de verpakking). Giet de couscous uit de builtjes in een kom en kruid met peper en zout. Voeg een kleine scheut olijfolie toe en meng goed.
 6. Grill de halloumi in 4 à 5 minuten tot de halloumi langs beide kanten goudbruin kleurt.
 7. Dresseer alles in een kommetje: eerst de couscous, dan de groenten en de halloumi. Werk af met de dressing en de gezouten amandelen. Besprenkel eventueel met extra limoensap.

Maak je dit recept klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of bericht. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik leuk!

Tip?

Ik kan de keramische, antikleef grillpan van het merk Greenpan aanraden. Klik hier om te spotten welke grillpan ik gebruik!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Mill & Mortar. 
Ik liet mezelf inspireren door een Hello Fresh recept. 

Smakelijk!

Marthe