Vakantie

Hier ben ik weer! Ik heb genoten van een maand vakantie na de examens. Een maand met weinig moetjes en veel magjes. Maar nu ben ik terug en ik heb een nieuw recept voor jullie. Chocoladekoekjes met mijn lievelingsnoten, namelijk pecannoten. Ik eet ze graag uit de hand, voeg ze bij mijn granola én ze zijn ook heerlijk in deze koekjes.

Misschien een leuk idee om in het weekend te bakken? De kans is groot dat je alle ingrediënten in huis hebt. 

Klaar voor het recept? Hier gaan we!

Wat heb je nodig?

 • voor 15 stuks
 • 150 gr boter
 • 100 gr kristalsuiker
 • 1 ei
 • 1 el cacaopoeder
 • 125 gr zelfrijzende bloem
 • 50 gr pure chocolade (om fijn te hakken of chocoladedruppels)
 • 1 hand vol pecannoten
 • Snuif zout
 • keuken- en bakbenodigdheden
 • bakplaat, met bakpapier bekleed

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei toe. Dit zijn de natte ingrediënten.
 3. Meng het cacaopoeder met de bloem en een snuifje zout. Dit zijn de droge ingrediënten.
 4. Hak de chocolade fijn of gebruik chocoladedruppels. Doe ze bij de droge ingrediënten. 
 5. Hak de pecannoten in kleine stukjes. Voeg deze ook bij de droge ingrediënten.
 6. Meng nu de droge ingrediënten met de natte. 
 7. Maak kleine, gelijkmatige balletjes of hoopjes van het deeg en leg op de bakplaat. Je kan twee natte eetlepels gebruiken om het makkelijker te scheppen en verdelen. Houd er rekening mee dat we voor dit recept zelfrijzende bloem gebruiken. De koekjes gaan uitzetten in de oven, laat dus voldoende plaats vrij op de bakplaat (je kan in ze twee shiften afbakken of twee platen gebruiken).
 8. Bak de koekjes af in ongeveer 15 à 20 minuten op 180°C. 
 9. Laat de koekjes afkoelen, zo worden ze hard.

Maak je dit recept klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of bericht. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik leuk!

Veel bakplezier!

Marthe