Deze koekjes zijn écht een schot in de roos: zandkoekjes met pindakaas, gedipt in gesmolten speculoospasta. Ze zijn niet té zoet en super knapperig. Je maakt ze best op eigen risico want ze zijn verslavend lekker.

De koekjes zijn in een mum van tijd klaar en perfect voor iedereen die niet zo graag bakt: je gooit letterlijk alle ingrediënten in een mengkom en kneden maar. Oh ja, je hebt ook amper afwas.

Lekkere koekjes die je weinig moeite kosten en die snel klaar zijn: win-win, toch? Kan je niet wachten om ze te proberen? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig?

  • recept voor ongeveer 20 koekjes
  • 100 g suiker
  • snuifje zout
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 100 g pindakaas
  • 1 ei
  • 100 g boter
  • 250 g speltbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 el speculoospasta 

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een pannetje of de microgolfoven.
  3. Doe de boter met de pindakaas en het eitje in een mengkom.
  4. Voeg hier de speltbloem, natriumbicarbonaat en het bakpoeder aan toe.
  5. Doe het snuifje zout en de suiker erbij en kneed alles met de handen.
  6. Rol kleine balletjes van het deeg en duw deze plat. Duw een streepje in het koekje en gebruik hiervoor een vork (om een soort streepjes patroon te verkrijgen).
  7. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten op 180°C.
  8. Laat 2 el speculoospasta in de microgolfoven smelten en dip de koekjes er in. Deze stap mag je gerust overslaan. Laat de koekjes goed afkoelen voor je ze opeet. Bewaar in een afgesloten doos of weckpot.

Veel bakplezier,

Marthe