Mijn ideale studiepauze? Pannenkoeken maken… en ze daarna ook opeten, natuurlijk! Ik maakte deze keer een niet zo erg gezonde versie. Mag ook eens, toch? Het liefst eet ik ze met vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien, banaan of blauwe bessen) en ahornsiroop òf met nutella òf met bruine suiker. Keuze genoeg dus. Allemaal kei lekker!

Wat heb je nodig?

  • recept voor 12 stuks
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 3 eieren
  • 5 dl halfvolle melk (of een ander alternatief zoals rijstdrink, sojamelk…)
  • olie of boter

Hoe ga je te werk?

  1. Zeef de bloem in een kom.
  2. Doe hierbij de zakjes vanillesuiker en een snuifje zout. Maak een kuiltje en breek hierin de eieren.
  3. Roer alles goed door elkaar en voeg hier de melk beetje bij beetje aan toe tot je een glad beslag krijgt.
  4. Doe wat olie of boter in een pannenkoekenpan en laat goed heet worden.
  5. Giet het beslag in de pan en bak de pannenkoeken stuk voor stuk goudbruin.
  6. Dresseer en werk af naar keuze.

Geniet!
Marthe