Het is dan officieel vakantie (zeker wanneer ik op alle examens geslaagd ben): en dat vieren we graag met dit zalige gerechtje!
 
Zie hier: quinoa met honingworteltjes, gekruid met garam masala en kalkoenhaasje. Met daarbovenop nog een kéi lekkere dressing. De kalkoen en worteltjes kunnen perfect gegrild worden op de BBQ, meer zomers gaat het dus niet worden!
 
Geserveerd op een prachtig bordje van kitchenandmorenl, van het merk cosyandtrendy.

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • 150 à 200 gr quinoa
  • 2 kalkoenhaasjes
  • handvol jonge wortelen
  • limoensap (1/2 limoen)
  • 2 el griekse yoghurt
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • babyspinazie
  • 4 kleine tomaten
  • gemengde sla
  • peterselie

  • kruiden – basics
  • kippenbouillon
  • currykruiden
  • garam masala kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Hoe ga je te werk?

  1. Kook de quinoa volgens verpakking in kippenbouillon. Besprenkel hierna met olijfolie en kruid bij met wat currykruiden.
  2. Schil de jonge wortelen en snijd doormidden. Strijk ze in met een mengsel van olijfolie, scheutje honing, snuifje zout en garam masala kruiden naar smaak.
  3. Gril de wortelen langs beide kanten tot ze beetgaar zijn.
  4. Bak het kalkoenhaasje goudbruin en kruid achteraf met peper en zout en curry. Snijd in stukjes.
    Maak daarna de dressing en meng het limoensap, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 2 el yoghurt, 2 el mayonaise, peper en zout met een scheutje olijfolie.
  5. Dresseer (gewassen) spinazie, gemengde sla, gesneden tomaat, de gegrilde wortelen en het kalkoenhaasje op de borden samen met wat dressing.
  6. Werk af met peterselie. Geïnspireerd op een receptje van @lidlbelgium.

Geniet ervan,

Marthe