En dan heb je soms van die dagen waarbij de koelkast gevuld is met enkel nog wat restjes… Heel erg zonde dat deze zouden verloren gaan, dus daarom bedacht ik een (soort van) caesar pasta salade. Nog wat kip van de dag ervoor? Te veel volkoren penne gekookt? Ideaal dan om deze snel als lunch te maken! Hoe verwerken jullie graag restjes?

Wat heb je nodig?

  • recept voor 2 personen
  • handvol croutons
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 zakje gemengde sla
  • restje gekookte volkoren pasta (bv. penne)
  • restje gebakken kip(penblokjes)
  • stukjes radijs
  • enkele trostomaatjes
  • 3 ansjovisfilets
  • 1/2 citroen
  • 3 el volle yoghurt
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • kruiden – basics
  • peper en zout
  • currykruiden
  • olijfolie
  • afwerking – optioneel
  • parmezaanse kaas snippers

Hoe ga je te werk?

  1. Kook het eitje in water (met een scheut azijn) ongeveer 7 à 8 minuten (hangt af van de grootte) en snijd in 4.
  2. Maak de dressing: meng 3 el volle yoghurt met 2 el mayonaise en een klein scheutje olijfolie. Pers hierbij ongeveer 1/2 citroen uit. Snijd de ansjovisfilets in heel erg kleine stukjes en voeg toe. Kruid met peper. Voeg eventueel ook een teentje look toe, indien gewenst. Je kan de dressing ook mixen met de staafmixer of met een keukenrobot.
  3. Kruid de gebakken kip(penblokjes) met pezo en currykruiden.
  4. Verdeel wat gemengde sla in een kommetje. Besprenkel met zachte olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Leg daarbovenop het eitje, wat volkoren pasta, wat parmezaanse kaas snippers, stukjes radijs, gehalveerde trostomaatjes, kippenblokjes en croutons.
  6. Werk af met peterselie en de dressing en kruid eventueel nog bij met peper en zout.

Smakelijk,

Marthe