Door gebruik te maken van deze website ga je akkoort met ons cookiebeleid. Lees meer

Over mij

 

Hi, ik ben

Marthe De koster

Van harte welkom op mijn blog! Wat fijn dat je op mijn pagina terecht gekomen bent. Ik hou ervan om hier van alles met jullie te delen. Ik ben dol op het ontwikkelen van recepten, proeven en ontdekken van nieuwe smaken.

 

Wie is Marthe?

Piep! Ik ben Marthe, een goedlachse twintiger, spraakwaterval, studente rechten én een full time perfectionistische stresskip die volledig ontspant wanneer ze achter haar fornuis staat. Mijn grote passie voor koken is overgewaaid van de liefste oma.
Ik heb veel liefde voor gemberthee, een grote bos bloemen en kan uren wegdromen bij een goed boek. Mijn twee trouwe katjes zijn Jenny en Bowie (jep, genaamd naar dé Bowie).
Ik houd ervan om alles tot in de puntjes te plannen (lees: door het opstellen van weekmenu’s). Na het koken is de keuken tijdelijk ontploft. 


Mijn visie?

Mijn visie is simpel: ik volg gewoon mijn eigen buikgevoel op vlak van voeding. Ik probeer voor mezelf voldoende variatie in mijn eetpatroon aan te brengen en overwegend gezonde(re) maaltijden op bord te toveren door af en toe slimme keuzes te maken. Ik houd van veel groentjes en kleur, af en toe eens vegetarisch, maar ik kan ook enorm genieten van een stuk taart en een Italiaanse pasta. Aangezien ik heel erg druk ben met met mijn studie en allerlei andere projecten en verplichtingen, probeer ik simpele en haalbare bordjes te toveren die weinig moeite vragen. 
 
Ik heb geen opleiding rond voeding genoten dus ik leer nog élke dag bij en zeker ook van de vele inspirerende foodies die ik volg op Instagram. Zo heb ik mijn persoonlijke visie ook te danken aan Celien Rombouts van @Healthyhabits.celien. Zij is een antidieet – diëtiste die heel leerrijke content plaatst. Ze wil  aan de eeuwige “diëter” duidelijk maken dat diëten niet nodig is (en eigenlijk ook niet werkt!), maar dat je wel stap voor stap kan evolueren naar een blijvende, gezonde levensstijl op lange termijn, waarbij je ook af en toe eens extra geniet van lekkere dingen. Zo probeer ik zelf ook een duurzame balans te vinden tussen gezond eten en bewust genieten (met vallen en opstaan en kleine veranderingen).
Ps: check zeker haar profiel of website eens, als je hierin geïnteresseerd bent! 


Hobby

Ik ben slechts een hobbykok en ik houd van foodfotografie maar ik ben geen professionele chef met een diploma op zak. Alle gerechtjes die ik maak zijn tot stand gekomen na veel bedenken, soms ook oefenen en vooral proeven. Probeer mijn recepten dus zeker uit, of maak er je eigen versie van. Op eigen risico, want het zou wel eens lekker kunnen zijn.
 


Laat iets weten! 

Maak je een gerechtje klaar? Of heb ik jou op één of andere manier mogen inspireren? Stuur mij een berichtje, tag mij in je foto’s @dekokster of gebruik de hashtag #DEKOKSTER en make my day!


Vraagje? Opmerking?

Heb je een vraag, suggestie, complimentje of opmerking? Laat dan zeker een berichtje na.


 

bloemen

Marthe, x