Pad thai

Ik heb voor jou een nieuw wokrecept klaarstaan. Een snel wokrecept met weinig afwas. Ik postte eerder al mijn recept voor mienoedels met champignons, broccoli en tofu, maar vandaag steelt deze Pad thai de show. 

Pad thai is een streetfood- gerecht uit Thailand waarbij noedels geroerbakt worden met kip. Het woksausje voor Pad thai bestaat vier belangrijke elementen: zout, zoet, zuur en pittig. Ik gebruik vissaus en sojasaus voor zout, een beetje bruine suiker voor zoet, limoensap voor zuur en chilipeper voor pittig. Vissaus heeft een aparte geur, maar is écht onmisbaar in een lekkere Pad thai. 

Klaar om te gaan wokken? 

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • 200 gr rijstnoedels
  • 2 eieren
  • 1 handvol gezouten pinda’s
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen look
  • 1/2 chilipeper
  • 1/2 bot lente ui
  • 2 kipfilets
  • arachideolie 
  • 3 el vissaus
  • 4 el sojasaus
  • 1 kl donkerbruine suiker
  • 1 limoen
  • 1 zakje sojascheuten
  • benodigdheden 
  • wokpan

Hoe ga je te werk?

  1. Kook/ bereid de noedels volgens verpakking. Meestal moet je er kokend water opgieten en verder laten garen. Zorg ervoor dat de noedels nog beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.
  2. Snipper de rode ui fijn en pers de look uit. Snijd de chilipeper in kleine stukjes (je kan de zaadjes er in laten, voor een pikante toets). Snijd de lente ui in fijne ringen en zet opzij. Hak de gezouten pindanoten grof.
  3. Doe een scheutje arachideolie in een wokpan en bak de kip krokant en goudbruin. Voeg hier de ui, look, lente ui en chilipeper aan toe.
  4. Schep de noedels ook in de wokpan en bak ze even mee.
  5. Breng nu op smaak met de vissaus, sojasaus, suiker en het sap van 1/4de limoen. Meng goed door elkaar en laat nog even bakken.
  6. Duw nu alles opzij in de wokpan en breek de eieren op de vrijgekomen plaats. Laat het ei gaar worden en roer los. Meng het gebakken ei daarna met de rest van de ingrediënten in de wokpan.
  7. Voeg nu als laatste de sojascheuten toe en laat deze even meebakken. Proef nog even en kruid eventueel nog bij met extra sojasaus.
  8. Werk het bord af met de gehakte pinda’s en nog een vleugje limoensap. Je kan er ook nog wat verse lente ui over strooien.

Maak je dit recept klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of bericht. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik leuk!

Tip?

Houd je het liever vegetarisch? Dan kan je de kip vervangen door tofublokjes. 

Ik vond heel lekkere rijstnoedels bij Colruyt. Klik hier om ze te bekijken. 

Eet smakelijk!

Marthe