Bananenbrood 

Zin in lekkere banenbroodmuffins met chocolade? Nog enkele overrijpe bananen in de fruitschaal? Dan is dit recept ideaal. Het is makkelijk en héél snel klaar. Je hebt slechts een kom en een muffin bakblik (en papieren vormpjes) nodig. Hier wordt alles in gemengd en het deeg is klaar. Daarna kan het de oven in en in een klein halfuurtje tover je deze muffins op tafel.

Neem zeker en vast overrijpe bananen, voor een zoete toets.

Klaar om te bakken? Oven voorverwarmen en go!

Wat heb je nodig?

  • voor 12 stuks
  • 4 overrijpe bananen
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • handvol pure chocoladedruppels
  • 4 el vloeibare, neutrale (!) honing of agavesiroop
  • 1 kl vanille-extract
  • klein snuifje zout
  • benodigdheden 
  • muffin bakblik
  • papieren vormpjes

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Prak de bananen tot puree (gebruik hiervoor een pureestamper of vork). Meng de eieren, het kleine snuifje zout, de honing, bloem, vanille- extract, chocoladedruppels en het bakpoeder erdoor.
  3. Stop de papieren vormpjes in het muffin bakblik.
  4. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Strooi er nog enkele chocoladedruppels over.
  5. Bak goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven in 25 à 30 minuten. Prik er in met een prikker om te kijken of ze gaar zijn.

Maak je dit recept klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of bericht. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik fijn!

Geniet!

Marthe