Dit recept voor tagliatelle met kip en tomaat in pestosaus is zo lekker. Hier thuis wordt iedereen meteen enthousiast wanneer dit op het menu staat. Het is een snel recept met weinig afwas en weinig gedoe. Daar word ik echt blij van. Met het regenweer buiten kan ik wel een portie comfortfood gebruiken. Jij ook?

Ik postte eerder al mijn recept voor spaghetti bolognese en mijn recept voor een lichte pasta carbonara, maar vandaag dus deze tagliatelle. 

Oh ja, onder het recept kan je nog een tip terugvinden voor het beste resultaat! 

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • 2 grote kipfilets
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 200 ml (lichte) room
  • 3 el verse, groene basilicumpesto 
  • peper en zout
  • vloeibare boter
  • scheutje olijfolie
  • tagliatelle  
  • afwerking – optioneel 
  • (vers) geraspte parmezaanse kaas (bv. schilfers)
  • enkele blaadjes verse basilicum

Hoe ga je te werk?

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Bak de kip gaar en goudbruin in een scheut vloeibare boter. Kruid nadien met peper en zout. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  2. Kook de tagliatelle gaar volgens de verpakking en giet af. Doe er een scheutje olijfolie op, zodat het niet gaat plakken.
  3. Halveer de kerstomaatjes en bak ze even heel kort in de pan van de kip.
  4. Voeg nu de room en de groene pesto toe. Kruid nog na met peper en zout. Meng goed en laat enkele minuten goed pruttelen. Zo kan de saus indikken.
  5. Voeg nu de kip en tagliatelle bij de saus en meng goed.
  6. Serveer en werk af met enkele blaadjes verse basilicum en wat parmezaanse kaas.

Maak je dit recept klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of bericht. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik leuk!

Tip?

Het is niet nodig om zelf pesto te maken, je kan deze ook in de winkel kopen. De “verse” variant uit de supermarkt zorgt wel voor het beste resultaat.

Eet smakelijk!

Marthe