Deze bagels zijn echt heel lekker als lunch. Ik heb ze belegd met pesto, rucola, mozzarella, parmaham en pijnboompitten.

Pesto

Je kan de pesto zelf maken of pesto uit een potje gebruiken. Wanneer je kiest voor de zelfgemaakte versie kan je verse basilicum gebruiken, maar ook verse spinazie. Soms heb ik geen of onvoldoende basilicum in huis en dan is verse spinazie een ideale vervanger.

Zin in een heerlijke lunch? Lees dan snel verder voor het recept! 

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • 1 bol mozzarella
  • 2 bagels 
  • tiental kerstomaten
  • 1 klein zakje rucola
  • handvol pijnboompitten
  • olijfolie
  • enkele sneden parmaham
  • voor de pesto
  • 2 el parmezaan
  • 2 el pijnboompitten
  • sap 1/2 citroen
  • 3 el olijfolie
  • handvol verse spinazie en/of basilicum
  • 1 teentje look
  • peper en zout

Hoe ga je te werk?

  1. Begin met het maken van de pesto. Doe alle ingrediënten hiervoor in een hakmolen.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan op middelhoog vuur. Laat ze even afkoelen.
  3. Snijd de bagel open en leg beide kanten even op de grillpan of in de broodrooster. Smeer de pesto op de onderkant. Was de rucola.
  4. Snijd de kerstomaten doormidden en verscheur de mozzarellakaas.
  5. Beleg de bagel met de gewassen rucola, parmaham, de kerstomaten en de mozzarellakaas. Werk af met de pijnboompitten en eventueel nog wat verse basilicum. Kruid nog na met peper en zout.

Tip?

Wanneer ik zelf pesto maak, gebruik ik soms wat spinazieblaadjes (samen met basilicum), zo is mijn basilicumplant niet meteen leeggeroofd én zitten er nog extra groenten in de pesto verwerkt.

Smakelijk,

Marthe