Ik maakte deze rigatoni à la puttanesca klaar en hij was écht heerlijk. Dit recept tovert Italië op je bord. Ideaal dus om de zomer (weer) in huis te halen…

Ben je minder fan van kappertjes, zwarte olijven, ansjovis of tonijn? Geen enkel probleem. Ik durf te wedden dat je deze pasta zeker en vast ook weet te waarderen. Wanneer je alle ingrediënten voldoende klein hakt, verdwijnen ze zo in de saus.

Ik gebruikte de lekkere tonijn van Rio Mare én een geheim ingrediënt om de saus lekker zoet en niet zuur te maken, ben je benieuwd om welk ingrediënt het gaat? Lees dan snel even verder…

Oh ja, werk het geheel meer dan rijkelijk af met parmezaanse kaas en basilicum.

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen 
  • 250 gr rigatoni
  • 1 rode ui
  • 2 grote tenen look
  • olijfolie
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 el zwarte olijven
  • handvol kerstomaatjes
  • 400 gr tomatenblokjes met basilicum
  • 1 kl kappertjes
  • 1 blik (uitgelekte) tonijn
  • vers geraspte parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • geheim ingrediënt: scheut balsamico azijn

Hoe ga je te werk?

  1. Snipper de rode ui en pers de tenen look uit. Stoof deze op een zacht vuurtje in een pan.
  2. Hak de kappertjes, de olijven, kerstomaatjes en ansjovisfilets in kleine stukjes. Voeg deze bij de look en ui.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat sudderen. Doe hier mijn geheime ingrediënt bij, namelijk een scheut balsamicoazijn (voor een licht zoete toets). Voeg nu ook de (uitgelekte) tonijn toe aan de saus.
  4. Kook de pasta volgens verpakking in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie en giet af. 
  5. Kruid alles met peper en zout (niet te veel zout, ansjovis is vaak al heel erg zout). Laat het geheel een tijdje pruttelen. Meng de pasta onder de saus en dresseer.
  6. Werk af met wat (stukjes) olijf, parmezaanse kaas en verse basilicum.

Dit recept kwam tot stand met de producten van Mrs Sharepa.

Smakelijk!

Marthe