Dit is een heerlijk recept van kabeljauw met een frisse, knapperige kruidenkorst van basilicum. Heel erg lekker bij tagliatelle en een sausje van ricotta en spinazie. Krijg je ook al water in de mond? Probeer dit gerechtje dan zeker eens uit. Het lijkt ingewikkeld, maar is in een mum van tijd klaar. Het is ook ideaal om te serveren wanneer je gasten hebt die komen tafelen. Je kan een aantal elementen al op voorhand klaar zetten, zoals de vis met kruidenkorst. Deze hoef je enkel nog last minute in de oven te schuiven en klaar is kees. Ook de saus kan je op voorhand maken. 

Wat heb je nodig?

 • recept voor 2 personen
 • 2 kabeljauwhaasjes
 • 250 à 300 gr tagliatelle 
 • 50 gr paneermeel
 • handje vol fijngesneden, verse basilicum
 • zeste van limoen
 • 150 gr gewassen spinazie (de grootste steeltjes best verwijderen)
 • 1 potje ricotta
 • 3 grote el mascarpone
 • limoensap van 1/2 limoen
 • 100 gr erwten
 • kruiden – basics
 • peper en zout
 • 1 el olijfolie
 • 1 geperst teentje look
 • 1 sjalot
 • nootmuskaat
 • afwerking – optioneel
 • verse basilicum
 • parmezaanse kaas
 • zeste van limoen

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Dep de kabeljauwfilets droog met wat keukenpapier. Leg ze in een ovenschaal met onderaan een klein laagje olijfolie.
 3. Kruid ze met peper en zout en besprenkel nog wat met olijfolie.
 4. Meng het paneermeel, de uitgeperste look, gesneden basilicum, limoenzeste, peper en zout en 1 el olijfolie in een keukenrobot. Leg dit mengsel op de kabeljauwfilets en druk goed aan. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
 5. Vul een kom met licht gezouten water en een scheutje olijfolie. Breng aan de kook. Laat de tagliatelle koken (volgens de verpakking).
 6. Doe olijfolie in een sauteerpan. Snipper het sjalotje en stoof samen met de spinazie tot deze geslonken is. Voeg hier de erwtjes aan toe. Ik nam erwtjes uit de vriezer en heb deze op voorhand wel even snel geblancheerd en nadien afgespoeld met koud water.
 7. Doe hierbij het potje ricotta, de mascarpone en het scheutje water (wat room kan ook). Kruid het geheel goed met peper, zout en wat nootmuskaat. Voeg eventueel nog een beetje limoensap naar smaak toe.
 8. Werk af met verse basilicum, zeste van limoen en eventueel wat parmezaanse kaas.

Enjoy,

Marthe