Regen, regen en nog maar eens regen… Dan zet ik heel graag comfort food op het menu. Dit wokje is in no-time klaar, kleurrijk én boordevol groentjes. Je kan alle groenten op voorhand snijden zodat het nog sneller klaar is en je kan hier eindeloos mee variëren.

Boekweitnoedels

Ik gebruikte soba noedels of ook: boekweitnoedels. Deze noedels zijn overheerlijk en zitten boordevol eiwitten en vragen slechts een korte gaartijd.

Wat heb je nodig?

  • wok voor 2 personen
  • 300 gr soba noedels 
  • 2 eieren
  • sambal
  • 3 cm gember
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • snijbonen
  • 1 courgette
  • ketjap
  • 1/2 limoen
  • kruiden – basics
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • currykruiden
  • afwerking – optioneel
  • handvol gehakte cashewnoten
  • verse peterselie
  • lente ui

Hoe ga je te werk?

  1. Was de snijbonen. Snijd ze in stukjes en blancheer ongeveer 3 minuten in lichtgezouten water. Spoel hierna af met koud water zodat ze stoppen met garen en mooi groen blijven.
  2. Was de paprika en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd in halve maantjes.
  3. Snijd de rode ui in halve ringen. Doe arachideolie in een wokpan, laat goed heet worden en stoof de rode ui. Pers hierbij het teentje look. Schil ongeveer 3 cm gember en rasp erbij. Neem 1 kl sambal (of meer als je van pikant houdt) en voeg aan de ui en gember toe. Laat eventjes stoven.
  4. Voeg de gesneden groenten erbij (begin met de courgette, daarna de paprikablokjes en op het einde de snijboontjes).
  5. Vul een kom met water en kook de sobanoedels volgens verpakking. Voeg best geen extra zout toe aan het water. Doe de sobanoedels bij de wokgroenten en meng goed onder elkaar. Kruid alles goed af met wat currykruiden, een flinke scheut ketjap en een beetje limoensap naar smaak.
  6. Doe wat olie in een pan en bak 2 spiegeleitjes krokant. Kruid met nootmuskaat, zout en wat peper.
  7. Doe alles in een kommetje met het spiegelei bovenop. Werk af met lente ui, gehakte cashewnoot en wat verse peterselie.

Geniet,

Marthe