Laat ik eens even heel eerlijk zijn. Ik ben absoluut geen fan van kokos. Ik laat heel graag alles wat naar kokos smaakt met veel plezier aan mij voorbij gaan. Maar deze kokos pannenkoekjes zijn zo subtiel van smaak, dat ze – iets te – vlot naar binnen gaan.

Ga jij ze ook proberen?

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • 200 gram (volkoren) speltmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eitjes
  • 350 ml kokosnoot-amandeldrink (bv. van het merk Alpro)
  • olijfolie
  • snuifje zout
  • beetje boter of neutrale olie om te bakken
  • vers fruit en ahornsiroop voor de afwerking

Hoe ga je te werk?

  1. Meng 200 gram speltmeel met 2 zakjes vanillesuiker en een snuifje zout.
  2. Splits beide eitjes. Klopt het eiwit goed op totdat het volledig stijf is.
  3. Meng de eierdooiers met 350 ml van de alpro kokos-amandeldrink (of een andere, neutrale drink, als je echt niet van kokos houdt) en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Kluts met een vork en voeg dit aan het meel toe. Klop tot een mooie gladde massa.
  4. Spatel het opgeklopte eiwit uiteindelijk luchtig onder het geheel.
  5. Bak de pannenkoekjes gelijkmatig goudbruin in een pan met een klontje boter of neutrale olie.
  6. Werk af met vers fruit en een scheutje ahornsiroop.

Tip?

Ik gebruikte een spuitflesje om mooie ronde, gelijkmatige pannenkoekjes te maken. 

Enjoy,

Marthe