Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik helemaal verzot ben op gember. Ik deelde reeds een gember ice tea en twee wok recepten waar ook gember in verwerkt zit.

Ik betrap mezelf erop dat het drinken van gemberthee een dagelijkse gewoonte geworden is, zelfs in de zomermaanden. Ik ben dus niet anders enthousiast om het merk GIMBER te mogen uittesten.

Gimber

Maar wat is GIMBER nu? GIMBER is een geconcentreerde gemberdrank, 100% biologisch, laag gesuikerd en non- alcoholisch. Het wordt gemaakt met Peruviaanse Gember, die alle gezondheidseigenschappen van gember bevat (anti-oxidant en ontstekingsremmend).

Deze mocktail is dus ideaal om te maken! Zijn jullie ook zo verzot op Gember?

Wat heb je nodig?

  • voor 2 glazen
  • 4 cl GIMBER
  • koud bruiswater
  • enkele ijsblokken
  • 1/2 charentais meloen
  • sap van 1 limoen
  • verse munt
  • 2 stengels citroengras
  • 1 el ahornsiroop

Hoe ga je te werk?

  1. Ontpit de halve meloen en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in de blender samen met het sap van 1 limoen, 1 el ahornsiroop en een grote scheut (bruis)water. Mix tot een gladde massa en voeg eventueel extra bruiswater toe.
  2. Vul het glas met ijsblokjes.
  3. Breek het citroengras (klop er even op met een deegrol) en zet in het glas. Voeg hier 2 cl GIMBER en de meloenshake aan toe.
  4. Werk af met verse munt en/of limoen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Gimber.

Cheers,

Marthe