Dit gerechtje is zo lekker, dat het heel vaak een plaatsje krijgt in mijn weekmenu. Het recept is gezond, niet al te moeilijk om klaar te maken, snel klaar én lekker.

Het zoete van de zoete aardappel, het zoet/ zure van de rode ui, het zoute van het kalkoenhaasje en dan nog de frisse dressing met citroenzeste: dit gerecht is een echte winner!

Het mooie houten bordje is van kitchenandmorenl.

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • 500 gr zoete aardappel 
  • 400 gr kippenhaasjes
  • 125 gram zure room
  • 1 el mayonaise
  • citroensap + zeste van 1 citroen
  • 1 el honing
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 grote handen vol jonge spinazie
  • 1 grote, rode ui
  • vloeibare boter (bv. van Bertolli)
  • kruiden – basics
  • peper en zout
  • cajunkruiden
  • currykruiden
  • olijfolie
  • water
  • benodigdheden
  • waterkoker

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel. Snijd in plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe hier 1 eetlepel olijfolie bij. Laat in ongeveer 15 à 20 minuten gaar en krokant worden in de oven. Kruid nadien met (grof) zout en cajunkruiden.
  3. Kook wat water in de waterkoker. Snipper de rode ui in ringen. Doe in een kommetje en giet hier het kokend water over. Laat een tijdje staan zodat de rode ui mooi gaar wordt. Giet af en voeg hierbij 2 el witte wijnazijn en 1 el honing. Laat de ui hier mooi in marineren.
  4. Doe een scheut vloeibare boter in een pan en laat heet worden. Bak de kippenhaasjes in de boter en zorg dat ze mooi goudbruin en gaar worden. Kruid achteraf met peper en zout en currykruiden.
  5. Spoel de spinazie en leg op het bord. Kruid met peper en zout en een scheutje olijfolie. Maak de dressing: meng de zure room met de mayonaise, een beetje citroensap en wat zeste van citroen. Kruid met peper en zout. Dresseer hier het kippenhaasje, de rode ui en de zoete aardappel bij.

Ik liet me inspireren door een recept van 15gram.

Smakelijk!

Marthe