Ik wens jullie voor het nieuwe jaar: heerlijk (en ook gezond) eten, veel warmte, een luisterend oor en een troostende schouder waar nodig, leerrijke indrukken, fleurige bosjes bloemen, nieuwe kansen, een goede gezondheid, enkele zalige momenten van niets doen en vooral – lekker cliché – liefde en vriendschap. Geniet van de kleine dingen en maak er iets moois van. Ik toost alvast op 2020 met deze gin-tonic van veenbessen. Toost je ook met deze cocktail? Laat het vooral weten of gebruik #dekokster.

  • voor 1 glas
  • 2 el veenbessen
  • 1/4 limoen
  • 5 cl gin
  • 5 cl veenbessensap
  • 1 flesje tonic (bv. Fever-tree)

  • voor de afwerking 
  • verse rozemarijn
  • ijsblokjes

Hoe ga je te werk?

  1. Voeg de veenbessen in een mooi glas en kneus deze goed (bijvoorbeeld met een houten lepel).
  2. Pers het stukje limoen uit in het glas. Voeg ijsblokjes toe, samen met de gin en het veenbessensap. Vul het glas verder aan met tonic.
  3. Nog een takje rozemarijn als afwerking en klaar is kees.

Enjoy de feestdagen – schol!

Marthe