Iemand zin in snelle comfortfood? Dan is dit gerecht echt een grote aanrader om klaar te maken. Daarbovenop is het ook nog eens een eenpansgerecht. Dat is een volledige maaltijd die in één pan wordt bereid en opgediend.

Laat ons stellen dat ik een grote fan ben van eenpansgerechten: snel, makkelijk en weinig afwas. Yay!

Ben jij ook zo een grote fan van eenpansgerechten én comfort food?

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • conchiglie voor 2 personen (reken ongeveer 250 gr)
  • handvol pijnboompitten
  • 1 teen look
  • 250 gr kerstomaatjes
  • enkele lepels (zelfgemaakte) rode pesto 
  • parmezaanse kaas
  • twee handen vol rucola
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Hoe ga je te werk?

  1. Neem een grote pot (waar je straks ook de pasta in kan koken) en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin op middelhoog vuur. Haal ze uit de pot en laat afkoelen.
  2. Vul de pot met licht gezouten water. Breng aan de kook. Kook de conchiglie volgens verpakking. Giet af en zet opzij.
  3. Doe olijfolie in de pot, pers het teentje look uit en stoof op een middelhoog vuur. Voeg de conchiglie hier aan toe samen met de rode pesto (de hoeveelheid kan je kiezen naar smaak).
  4. Was de kerstomaatjes en snijd in vier helften. Voeg ze bij de conchiglie, samen met de pijnboompitten. Kruid alles af met peper en zout.
  5. Was de rucola en leg op een bord. Kruid met peper en zout. Leg de pasta bij de rucola en werk af met een scheutje olijfolie, verse basilicum en parmezaan schilfers.

Geniet er van!

Marthe