Iemand zin in deze zelfgemaakte zalmvissticks met amandel, krieltjes uit de oven met een beetje zeezout, zelfgemaakte (gezonde) tartaarsaus en een zoetzure salade van komkommer en tomaat? Dit gerechtje staat bij ons deze week opnieuw op het menu wegens veel te lekker!

Ga jij het ook uitproberen? Laat me vooral weten wat je vindt of gebruik de hashtag #dekokster. Lees snel verder om het recept te ontdekken.

Wat heb je nodig?

  • voor 2 personen
  • 2 zalmfilets
  • 400 g laurette krieltjes
  • 2 rijpe tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 40 g gepelde, witte amandelen
  • 40 g panko
  • grof zout
  • (verse of gedroogde) rozemarijn en/of tijm
  • 1 el honing
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout
  • beetje bloem
  • 2 eieren
  • zelfgemaakte, gezonde tartaarsaus
  • 1 el kleine augurken
  • 1 kl kappertjes
  • 2 el griekse yoghurt
  • limoensap van 1/4 limoen
  • peper en zout
  • enkele takjes dille
  • 1 kleine sjalot
  • 2 el mayonaise

Hoe ga je te werk?

  1. Hak de augurken, sjalot, kappertjes en kruiden fijn. Voeg deze samen met de Griekse yoghurt, limoensap en mayonaise. Kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Spoel de krieltjes schoon, droog ze en snijd ze in kwartjes. Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met wat (grof) zout. Leg er enkele takjes tijm en/ of rozemarijn bij (je kan ook gedroogde tijm en/ of rozemarijn gebruiken). Kneus een teentje look en leg dit ook bij de krieltjes in de ovenschaal. Zet voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  4. Was de komkommer en tomaat. Snijd de tomaat in stukken. Schil reepjes van de komkommer met een dunschiller. Meng beide met 1 el honing en 1 el wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  5. Hak de noten fijn en voeg bij de panko. Snijd de zalm in stukken. Zet een kommetje klaar met bloem en (voldoende!) peper en zout. Zet een ander kommetje klaar met twee losgeklopte eieren en ook een kommetje met de noten en panko.
  6. Haal de zalm door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het kommetje met noten en panko. Bak in een pan op middelhoogvuur in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de krieltjes met enkele zalmvissticks, de zoetzure groenten en een lepel verse tartaarsaus.

Smakelijk,

Marthe