Tijd voor pizza! Ik heb een lekker en snel (what else) receptje voor jullie uitgewerkt. Pizza met geitenkaas, rode biet, rucola en pijnboompitten. Rode biet en geitenkaas is naar mijn gevoel echt een gouden combinatie. Ik werkte het geheel ook nog af met balsamicocrème, wat echt onmisbaar is in mijn keuken.

Ik gebruikte deze mini pizza deegjes ter afwisseling. Dit recept is daarom ook heel handig als aperitiefhapje.

 

De rode biet kocht ik voorgekookt in de supermarkt: makkelijk en zo vermijd ik een gevecht met rode bietenvlekken op mijn kleding, handen of snijplank. Marthe versus rode biet: 1-0.

 

Zin gekregen in dit recept? Komt ie!

 

Wat heb je nodig?

  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 200 ml passata
  • 1 el balsamico azijn
  • 8 mini pizza deegjes
  • 100 gr geschilde en gestoomde rode biet (kan je zo kopen)
  • ongeveer 100 gr geitenkaas
  • kruiden
  • (verse) basilicum
  • pezo

  • voor de afwerking
  • 2 handen vol rucola
  • 2 el pijnboompitjes
  • balsamicocrème

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper de rode ui en stoof aan in wat olijfolie samen met het uitgeperste teentje look. Voeg de passata en balsamicoazijn toe en laat het geheel enkele minuten inkoken op middelhoog vuur. Laat op het vuur staan tot de saus wat dikker geworden is. Kruid de saus met pezo en (verse) basilicum.
  3. Prik met een vork enkele gaatjes in de pizza bodems en was de rucola goed.
  4. Beleg de pizzadeegjes met de tomatensaus.
  5. Snijd de bietjes in fijne plakjes en beleg de pizzadeegjes hier mee. Ik gebruikte ongeveer 2 plakjes per pizza.
  6. Verkruimel wat geitenkaas over de bietjes en strooi er enkele pijnboompitjes bij.
  7. Zet de pizzaatjes 12 minuten in de oven op 200°C. Verdeel er nadien de rucola over en werk af met wat balsamicocrème.

Tips

Iets te veel saus gemaakt? Je kan deze gemakkelijk invriezen om de volgende keer te gebruiken of laat ze verdwijnen in soep, spaghetti- of pastasaus.

Neem best geen houten snijplank om de bietjes op te snijden, deze zou wel eens rood kunnen worden. Ik gebruikte en plastieken snijplank en maakte deze een beetje nat zodat de rode kleur er niet kon indringen. Thank me later!Toch rode biet gemorst of spatten op je kleding? Probeer de vlekken te verwijderen met citroensap.

Veel liefs,
Marthe