Wil je een gezond einde van het kerstdiner? Dan is dit dessertje met chocolade en avocado perfect om eens te proberen. Wie het niet weet, zal echt geen avocado smaken. De avocado zorgt wel voor een geweldig romige textuur.

Ik werkte het geheel af met zeste van limoen, blaadje munt, wat zeezout (de combinatie chocolade en zeezout = hemels!) en geroosterde hazelnoten.


Ben je aan het watertanden? Lees snel verder voor het receptje!

Wat heb je nodig?

  • voor 4 glaasjes
  • 2 avocado’s
  • 120 ml amandeldrink (of andere (plantaardige) melk)
  • 2 el cacaopoeder
  • 125 gr honing (of een andere zoetstof zoals bv. ahornsiroop of agavesiroop)
  • 1 el vanille-extract

  • voor de afwerking
  • handvol geroosterde hazelnoten (kan ook met andere noten zoals bv. amandelnoten)
  • zeste van (bio)limoen
  • blaadje munt
  • snuifje grof zeezout
  • benodigdheden
  • krachtige blender

Hoe ga je te werk?

  1. Voeg alle ingrediënten samen in de blender tot je een smeuïge massa verkrijgt. Je kan eventueel nog melk of zoetstof toevoegen indien gewenst.
  2. Hak de noten grof en rooster ze goudbruin in een pan. Let goed op dat ze niet aanbranden en laat afkoelen.
  3. Vul enkele glaasjes met de chocoladepudding en werk af met een blaadje munt, geroosterde noten, zeste van limoen en een snuif grof zout.

Enjoy de feestdagen!

Marthe