Of het nu winter, lente of zomer is, er is één ding waar ik enorm van geniet: gember in mijn drankje(s). In de winter het liefst onder de vorm van een tas thee met citroen en honing en met deze warme dagen maak ik al te graag een glas met Gimber, een takje munt, een schijfje citroen, ijsblokjes en (bruis)water. Heerlijk fris! ⁣
Wie deze blog al een tijdje volgt, weet dat ik verzot ben op gember. Ik maakte al een gember ice tea, een gimber mocktail met meloen en verwerk ook graag gember in mijn wokrecepten.
 
Wat is GIMBER?
 
GIMBER is een geconcentreerde gemberdrank, 100% biologisch, laag gesuikerd en non- alcoholisch. Het wordt gemaakt met Peruviaanse Gember, die alle gezondheidseigenschappen van gember bevat (anti-oxidant en ontstekingsremmend). Ik ben oprecht fan van dit (h)eerlijke product.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⁣
Ik probeer tijdens deze rare coronaperiode in en rond “mijn kot” te genieten van de kleine dingen: het zonnetje dat schijnt, een fleurige bos tulpen en de eerste aardbeien en asperges die nu in de winkel liggen. Zalig toch?
 
 

Een glaasje of tasje Gimber drinken?

Een verfrissend en zomers drankje maak je door 3 cl GIMBER (of meer of minder naar keuze) af te meten en te mengen met koud (bruis) water. Ik doe er een schijfje gember, ijsblokjes en citroen bij. Een takje munt of een schijfje limoen zijn ook lekker.

Een warm drankje maak je met een scheutje GIMBER en heet water. Ik voeg er graag honing (of agavesiroop, ahornsiroop) aan toe, net als een schijfje gember en citroen.

Veel liefs en schol,

Marthe