De Mexicaanse keuken en kruiden kunnen mij niet altijd overtuigen, maar deze méga comfort schotel met wraps uit de oven kan dat echt wel. De wraps worden opgevuld met kip en veel groentjes waaronder tomaat en verschillende paprika’s.

Het zijn eigenlijk een soort burrito’s, maar dan met een persoonlijke twist (hoe kan het ook anders!). Het concept is best simpel: je stopt de vulling in de wraps en je rolt ze op. Daarover gaat geraspte kaas en het geheel gaat in de oven. Van comfortfood gesproken: recht uit de oven op het bord.

Je kan hier natuurlijk mee variëren zoveel je zelf wil. Zo kan je er bonen en maïs aan toevoegen als je dat wenst. Serveer er zeker zure room bij en avocado voor een frisse toets. Je kan natuurlijk ook guacamole maken.

Lees je mee voor het recept? 

Wat heb je nodig?

 • voor 2 personen
 • 4 wraps
 • 3 paprika’s (bv. geel, rood en oranje)
 • 1 rood pepertje 
 • 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
 • 1 potje kruidenkaas
 • 1 avocado
 • sap van 1/2 citroen
 • 1 potje zure room
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 zakje geraspte kaas 
 • 70 gr tomatenpuree (klein blikje)
 • 1 el balsamicoazijn of bruine cassonade suiker (optioneel)
 • 1 ui 
 • 1 teentje look 
 • kruiden – basics
 • currypoeder
 • fajitakruiden/ Mexicaanse kruidenmix
 • peper en zout

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Bak de kippenblokjes rondom goudbruin en krokant in (vloeibare) boter. Gebruik hiervoor een sauteerpan (de saus wordt achteraf in deze pan gemaakt, afwasbesparend!). Laat de boter vooraf goed heet worden en doe daarna pas de kip in de pan. Zet het vuur na verloop van tijd iets zachter. Haal de kip er daarna uit en zet de pan opzij. 
 3. Was en versnijd  in tussentijd de groenten. Verwijder alle zaadlijsten van de paprika’s en het pepertje en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje look uit. Voeg alle groenten in de pan van de kip en doe er indien nodig nog vetstof bij. Laat alles glazig stoven. 
 4. De kip mag weer bij in de pan. Kruid het geheel af met fajitakruiden/ Mexicaanse kruiden, currypoeder, peper en zout. Je maakt het natuurlijk zo pikant als je zelf wil. 
 5. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even mee stoven. Giet de tomatenblokjes erbij en laat de saus enkele minuten zacht pruttelen. Werk de saus (optioneel) af met de suiker of balsamicoazijn om het zure van de tomaat te neutraliseren.
 6. Neem een ovenschaal en sprenkel onderaan een klein scheutje olijfolie. Neem een wrap en besmeer deze met kruidenkaas. Vul de wrap in het midden op met enkele lepels van de saus (tel ongeveer 4 grote lepels). Rol de wrap op en leg in de ovenschaal. Ga zo verder tot alle wraps gevuld zijn en de saus mooi verdeeld is. Strooi er enkele handen geraspte kaas over en zet 15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de kaas mooi gesmolten is, maar let wel op dat de randen van de wraps niet te donker kleuren.
 7. Snijd de avocado in schijfjes, besprenkel met citroensap en kruid af met peper en zout.
 8. Serveer met de frisse avocado en een flinke schep zure room. 

Maak je dit Mexicaanse recept eens klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of berichtje. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik leeeuk!

Tip?

Je kan er ook guacamole bij serveren. 

Geniet!

Marthe