Nu we allemaal weer massaal “in ons kot” moeten blijven, is afhaal of takeaway echt de ultieme ontspanning en tegelijkertijd ook weer dé manier om de horeca een hart onder de riem te steken. 

Bona

Daarom deden wij dit weekend van takeaway bij Bona in Merchtem (Vlaams- Brabant). Bona is een hippe foodbar en ook traiteur waar je ontbijtjes, broodjes, salades, wijn, desserten, granola en veel meer kan verkrijgen. Je kan er ook gezellig tafelen, maar dat is nu even niet aan de orde. Afhalen, dan maar! Hoewel levering aan huis ook mogelijk is. Voor ieder wat wils dus. Wij kozen als eerste voor de aperobox gevuld met kéi veel lekkere dingen:

Aperobox

Nacho’s met tomatensalsa, guacamole en jalapeno’s
Lenterolletjes met soja pindasaus
Olijven
Grissini met verschillende dipsausjes
Manchegokaas
Kruidige gehaktballetjes
Patatas bravas
Mini quiches
Kippenspiesjes
Mini hamburgertjes
Focaccia

   

Na het (meer dan uitgebreide) aperitief, aten we Balls and Glory als hoofdgerecht. Misschien ken je het al, misschien nog niet. Balls and Glory is kort samengevat: een tof restaurant concept van de bekende chef Wim Ballieu waar populaire, ovengebakken en gevulde gehaktballen met stoemp (of salade) verkocht worden. “Balletjes met stoemp” dus, maar dan met een fameuze twist. Deze kan je dus ook afhalen bij Bona om thuis van te genieten. We kozen voor de Tikka Masala bal en voor de kip met appelmoes bal (duh!), met groentepuree en bruine jus. 

Mijn persoonlijke mening

Ik vind het concept van Bona écht heel trendy, een schot in de roos en al zeker tijdens de lockdown: afhaal en thuislevering scoren natuurlijk meer dan ooit. Lekker eten en een cosy setting (waar we nu even niet van kunnen genieten), dat is een top combinatie. Het eten heeft ons meer dan gesmaakt en was ook voorzien van een handige uitleg in verband met het opwarmen van de gerechten. Alle hapjes waren perfect afgekruid (vind ik persoonlijk heel belangrijk 😉 ), net als het hoofdgerecht. En niet te vergeten: het was heel gemakkelijk om online te bestellen en zo vooraf te betalen. Het is zeker voor herhaling vatbaar, misschien om de dessertjes eens uit te testen? 😉 

Er zijn ongetwijfeld nog veel andere, leuke, lekkere afhaalmogelijkheden in de buurt. Heb je een tip voor mij? Wat is de moeite waard om zeker eens uit te testen? Laat het mij zeker weten, zo kan ik alle tips op mijn beurt met jullie delen! #supportyourlocals 

Maak het daar extra gezellig, in uw kot! 

Liefs,

Marthe