Nu we allemaal nog steeds “in ons kot” moeten blijven, is afhaal of takeaway echt de ultieme ontspanning en tegelijkertijd ook weer de manier om de (lokale) horeca een hart onder de riem te steken. 

Würst

Daarom deden wij van takeaway bij Würst. Würst is een heel hip concept waar je haute dogs kan verkrijgen. Haute dogs zijn hot dogs, maar dan met een culinaire toets.   

Wij bestelden de Würst-in-uw-kot box gevuld met de volgende zaken:

Würst-in-uw-kot box

5 würsten (al dan niet vegetarisch)

5 bio-broodjes

2 verschillende sausjes

2 soorten spreads

3 toppings

salade

een handleiding met originele Würst-recepten

Naast deze box kan je ook nog extra würsten en broodjes bestellen. Ook aardappelpartjes en koolsla kunnen besteld worden, om de ervaring compleet te maken. 

Wij maakten de Bacon Béarnaise haute dog (met o.a. tomatentartaar, béarnaisesaus, spek en krokante ui) en de Belluci (met o.a. aubergine caviaar, rucola, pesto en parmezaanschilfers). 

Praktisch

Je kan de box ophalen in de Würst-vestiging in Leuven of je kan deelnemen aan de leveracties waarbij het Würst team wekelijks een ronde houdt in verschillende gemeentes. Via de website en social media kan je kijken of ze ook aan jouw voordeur passeren. 

Mijn persoonlijke mening

Persoonlijk vond ik het echt een leuke ervaring om haute dogs uit te proberen. Je kan naar smaak beleggen, delen, uitproberen en variëren. De box bevatte verse en lekkere ingrediënten, alles was ook zeer goed afgekruid. Een minpuntje was wel dat de box standaard 5 broodjes en würsten bevat, waardoor het voor twee personen misschien al snel te veel is. 

Er zijn ongetwijfeld nog veel andere, leuke, lekkere afhaalmogelijkheden in de buurt. Heb je een tip voor mij? Wat is de moeite waard om zeker eens uit te testen? Laat het mij zeker weten, zo kan ik alle tips op mijn beurt met jullie delen! #supportyourlocals 

Maak het daar extra gezellig, in uw kot! 

Smakelijke groetjes,

Marthe