Vorige week bestelden wij een heerlijk afhaalmenu waarbij we thuis konden dineren en genieten, net als op restaurant. We kozen voor het “Bubble menu”  (samenwerking tussen restaurant A’muze – pop up bistro Bubble en Hoprank). Sinds de corona crisis hebben veel horeca-uitbaters fantastische initiatieven op poten gezet om alles draaiende te houden, zeker gedurende de lockdown. Een afhaalmenu is zelfs nu ook ideaal om de plaatselijke horeca te steunen en toch op een extra veilige manier met je eigen bubbel te genieten van zalig samen zijn en lekker eten. 

We bestelden het menu een weekje op voorhand en konden alles afhalen. Nu hoor ik je denken: wat stond er op dan op het menu? Wel, dat lees je hieronder: 

Afhaalmenu Bubble

4 creatieve hapjes by restaurant A’muze 

3 koude voorgerechten om te delen

Griekse salade/ feta/ watermeloen

Wrap/ vitello tonnato/ appelkappers/ olijfjes

Salade niçoise/ tonijn/ boontjes

Warm tussengerecht

Mossel/ venkel/ pastis

Hoofdgerecht

Ribeye/ gevulde aubergine/ pont neuf/ chimichurry

Dessert

Framboos/ witte chocolade/ citrus

 

 Mijn persoonlijke mening 

Het eten was oprecht heel erg lekker. De verfijnde hapjes waren de perfecte start om de avond goed in te zetten. Alle voorgerechtjes waren “to share” en dat maakte het natuurlijk extra gezellig. Ik krijg nu zelfs water in mijn mond wanneer ik aan de vitello tonnato wrap denk, die was écht wel ultra geslaagd.

Het tussengerechtje kon mij iets minder overtuigen, aangezien ik geen heel erg grote mossel/venkel/pastis (yep, alle drie!) fan ben. Dat is natuurlijk persoonlijk. Het hoofdgerecht was daarentegen wel een schot in de roos. 

Het afhaalmenu was ook voorzien van een duidelijk uitleg in verband met het opwarmen van de gerechten.

Als je écht eens extra verwend wil worden, dan is op restaurant gaan natuurlijk de allerbeste optie (lees: niets opwarmen, afruimen, afhalen of afwassen). Ikzelf vind het persoonlijk al een hele verwennerij om niet te hoeven koken en samen thuis (“op het gemakje”) te genieten van zalig eten. Het was een aangename avond, dus wat mij betreft: meer van dat!

Veel liefs,

Marthe