Nog niet zo lang geleden deelde ik mijn persoonlijk recept met jullie om zelf granola te maken. Vandaag deel ik een recept als variant op het meest standaard granola ontbijt (granola – yoghurt – fruit). Deze variant is ideaal voor de herfst en winter, zeker als je de confituur toevoegt wanneer deze nog warm is. 

 

Naturally granola

Ik werd benaderd door Tiara van Naturally Granola. Ze vroeg me of ik het fijn vond om de verschillende smaken te testen die zij aanbieden. Zoals jullie weten, koop ik normaal gezien geen granola in de winkel, maar maak ik elke zondag een portie om de week door te komen.

Toch vond ik het heel fijn om de verschillende granola’s te mogen uittesten. Verandering van spijs doet eten, niet?! 😉 

Acht smaken

 • Naturally Granola biedt acht verschillende smaken aan, namelijk: 
 • Sweet mystery: met o.a. haver, pompoenpitten, hennepzaad, amandelen, gepofte amarant en gevriesdroogde aardbeien.
 • Chocolaas: met o.a. zonnebloempitten, lijnzaad, gepofte amarant, paranoten, pure Belgische chocolade en speculaaskruiden. 
 • Belgian dark chocolate: met o.a. haver, Belgische chocolade (duh!), lijnzaad, pompoenpitten, kokos, pistache, macadamiia, hazelnoten, paranoten en moerbeibessen.
 • Signature: met o.a. haver, zonnebloempitten, dadelstroop, hazelnoten, pecan en gepofte amarant.
 • Floral fig (vegan & notenvrij): met o.a. haver, boekweit, chia, ahornsiroop, vijg, oranjebloesem, goudbsloem en korenbloem.
 • Roses and cardamom: met o.a. pistache, paranoten, gepofte amarant, kokosolie, rozenextract, rozenblaadjes en kardemom.
 • Giraffe’s coffee: met o.a. amandelen, gepofte amarant, Giraffe koffie, honing en hazelnoten. 
 • Speculaas: met o.a. paranoten, macadamia, hazelnoten, speculaaskruiden en honing. 

Ik heb alle smaken grondig en uitbundig getest (lees: elke dag ontbeten met een andere soort granola) en goedgekeurd. Er is één gemene deler, namelijk alle granolasmaken zijn enorm krokant en chuncky. Maar ik kan ook wel stellen dat er 3 smaken zijn die er voor mij toch nog wat extra bovenuit springen. 

 

Mijn persoonlijke top 3

 1. Chocolaas – de “Chocolaas” versie is echt de hemel op aarde. Ik was meteen heel enthousiast over de “Belgian dark chocolate” granola en de “Speculaas” granola. Laat de “Chocolaas” versie nu net het beste van deze twee werelden bij elkaar brengen: pure, Belgische chocolade én speculaaskruiden. Deze granola doet mij denken aan herfst en chocolade pepernoten. 
 2. Belgian dark chocolate – deze granola is op mijn lijf geschreven. Deze granola bevat grote stukken chocolade, gemaakt voor echte chocoholics (zoals mij).  
 3. Sweet mystery – de smaken van deze granola zijn echt verrassend. Zoethout en gevriesdroogde aardbeien maken het lekker zoet en stiekem ook wat zomers. 

Tot slot deel ik nog graag het recept voor granola met Griekse yoghurt en snelle aardbeienconfituur. 

Wat heb je nodig?

 • voor 1 portie
 • ongeveer 50 gr van je lievelingsgranola 
 • 200 gr bevroren aardbeien
 • 2 el ahornsiroop 
 • Griekse yoghurt 
 • vers fruit, bv. framboos 

Hoe ga je te werk?

 1. Doe de bevoren aardbeien en ahornsiroop in een pannetje en laat op zacht vuur pruttelen tot confituur voor ongeveer 15 minuten. 
 2. Prak de aardbeien met een vork (of stamper) zodat ze voldoende fijn zijn. 
 3. Neem een kommetje en vul het met Griekse yoghurt. Voeg de aardbeienconfituur toe (dit kan koud of warm). Werk af met je favoriete granola en wat extra vers fruit.

Maak je dit recept eens klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of berichtje. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik heel lief!

Tip?

Je kan deze confituur bewaren in de koelkast (enkele dagen in een afgesloten potje) of vriezer.

Wil jij de granola van Naturally Granola zelf eens uitproberen? Gebruik dan mijn kortingscode voor 10% korting: Dekokster10 (niet geldig voor proefpakketjes). Deze code is geldig tot 1 december 2020. 

Heel veel liefs,

Marthe