Een tijdje geleden zag ik bij Laurence van de blog Ascookedbyginger een zelfgemaakt brood voorbijkomen en ik dacht: dit moet ik echt eens proberen. Ik ben niet de grootste heldin als het op bakken aan komt, laat staan dat ik ooit al eens zelf een broodje had gebakken. Het zijn bizarre tijden nu met de hele coronacrisis en bakken of koken zorgt wel voor wat afleiding. Wie ook nog een bezigheidstherapie zoekt tijdens deze crisis: broodje bakken? ⁣
 
Bakmix
 
Et voilà… zo gezegd zo gedaan. Laurence gebruikte hiervoor een bakmix van Niamhbaking en ik moet toegeven, het was echt simpel. Ik moest enkel nog water toevoegen en het deeg was klaar. De eerste keer was ik iets te enthousiast en nonchalant met de hoeveelheden (er zit nochtans bakkersbloed in onze familie). Zo had ik plots deeg voor twee broden, maar ze zijn allebei tot de laatste kruimel op. Dat zegt genoeg zeker? ⁣
 
De bakmixen vereisen geen broodmachine, je kan het brood gewoon maken en afbakken in de oven. Je weegt de mix af, voegt water toe en laat het geheel kneden door de keukenmachine (manueel kan natuurlijk ook). Het deeg moet twee keer gedurende een bepaalde periode rijzen en is daarna goed om af te bakken.
 
Ik gebruikte de “pure sprouts” versie, gekocht bij Delhaize. Ze zijn ook te koop bij Colruyt. ⁣Oh ja, dit berichtje is niet gesponsord. Wel hoop ik jullie hiermee te inspireren om misschien eens zelf aan de slag te gaan, zeker omdat ik zo (oprecht) tevreden ben van deze producten.
 
Maak je ook een broodje? Laat het mij zeker en vast weten. Stuur een berichtje op instagram, tag mij @Dekokster of gebruik #dekokster.
 

Geniet ervan,
Marthe

 

Niamh