Het is bijna Pasen en de kans is zeer groot dat wij coronaproof gaan vieren met een gezellige brunch. Misschien ben jij ook op zoek naar makkelijke en lekkere ontbijt- en brunch recepten? Dan ben je aan het juiste adres. Zo maakte ik al een vlechtbrood met pestocrème

Deze keer ging ik aan de slag met een blikje croissantdeeg en wat verse frambozen om deze rolletjes te maken. Ik werkte ze af met glazuur en zo lijken het wel kleine koffiekoekjes. Leuk om te serveren naast verse pistolets, wat fruit, een eitje en zo voort. Paasbrunch: here I come!

All nuts

Om de rolletjes af te werken gebruikte ik verse, gepelde pistachenoten. Deze kocht ik op de webshop van Allnuts. Allnuts is een ambachtelijk en Belgisch bedrijf (jippie!) met meer dan 20 jaar ervaring in noten en gedroogd fruit. Ze hebben een webshop met van alles en nog wat. Ik kocht er pistachenoten en nog wat andere lekkere dingen, zoals chocoladerotsjes met gedroogde veenbes. Deze zijn echt mijn ultieme favoriet. Ik geniet er elke avond van met een tas verse muntthee. 

Benieuwd naar het recept? Schort aan, duik de keuken in en lees snel verder!

Wat heb je nodig?

  • voor 18 kleine stuks
  • handvol verse frambozen (ongeveer 65 gr)
  • 1 blik croissantdeeg (ik gebruikte Danerolles)
  • 15 gr fijne suiker
  • boter om in te vetten
  • voor de afwerking – optioneel
  • handvol fijngehakte (gepelde, ongezouten) pistachenoten (ongeveer 40 gr)
  • voor de afwerking – glazuur
  • 50 gr bloemsuiker
  • 1 à 2 el water
  • keuken- en bakbenodigdheden
  • muffinbakvorm

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Plet de frambozen met een vork en meng goed met de fijne suiker. 
  3. Haal het croissantdeeg uit het blik volgens de verpakking. Snijd het in drie grote stukken (je kan snijden op de verticale lijnen die op het deeg staan). Laat de schuine lijnen aan elkaar.
  4. Besmeer de stukken deeg met een laagje van het frambozenmengsel. Je kan er (optioneel) wat gehakte pistachenoten over verdelen. Rol elke lap op en snijd in drie stukken. 
  5. Vet een muffinbakvorm in met wat boter. Leg de rolletjes er in. Zet in de oven voor 12 à 15 minuten (check zeker ook de instructies op de verpakking).
  6. Laat alle rolletjes voldoende afkoelen.
  7. Maak het glazuur en meng de bloemsuiker met het water (je kan het glazuur maken volgens de dikte die je zelf wenst). Werk de rolletjes af met het glazuur. 

Maak je dit recept eens klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of bericht. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Allnuts.

Geniet!

Marthe