Mijn examens zijn achter de rug, dus ik vlieg meteen de keuken in. Na maanden van radiostilte op de blog en op Instagram, ben ik er weer. De vakantie begon meteen goed, want ik mocht experimenteren met de bakmixen van Niamh Baking. Jullie hadden het misschien al voorbij zien komen, maar ik ben een echte fan. Niamh heeft verschillende mixen om van alles en nog wat te bakken: focaccia, brood, naanbrood en zo voort. Je voegt aan de mix nog wat water of melk toe en: bakken maar! Tijdens de lockdownperiode heb ik met de bakmixen dan ook heel veel broden gebakken (dat was mijn perfecte studeerpauze, aangezien brood bakken op die manier echt wel snel en gemakkelijk is). ⁣

Nu ging ik aan de slag met de mix om blini’s te maken. Om eerlijk te zijn, deed het woord “blini” bij mij niet meteen een belletje rinkelen en heb ik zelf wat opzoekwerk verricht. Blini’s zijn hartige, Russische pannenkoekjes die je zowel hartig als zoet (bijvoorbeeld met ahornsiroop) kan eten. Ik maakte blini’s met een Italiaanse twist en belegde ze met een pesto van erwtjes en Italiaanse ham.  Ze zijn ook heel lekker als aperitiefhapje met gerookte zalm en zure room. Zeker eens uitproberen dus! ⁣

Wat heb je nodig?

 • voor 20 blini’s
 • 1 Niamh bakmix blini
 • pesto van erwtjes
 • 200 gr diepvries erwtjes
 • 1 uitgeperst teentje look
 • 2 el (geroosterde) pijnboompitten
 • 50 gr parmezaanse kaas (of grana padano, pecorino…)
 • peper en zout
 • 1 el citroensap
 • flinke scheut olijfolie
 • afwerking
 • parmezaanse kaas schilfers
 • enkele (geroosterde) pijnboompitten
 • Italiaanse ham
 • blaadjes verse basilicum
 • enkele kerstomaatjes (in 1/4de gesneden)

Hoe ga je te werk?

 1. Blancheer de erwtjes kort (reken ongeveer 2 à 3 minuten) in licht gezouten water.
 2. Maak de pesto en voeg alle ingrediënten hiervoor samen in een keukenmachine of mix fijn met de staafmixer. Proef even en kruid indien nodig nog bij met peper en zout. Je kan ook steeds nog een extra scheutje olijfolie toevoegen om de pesto meer lopend te maken.
 3. Zet de pesto even opzij en maak vervolgens de blini’s volgens de verpakking van Niamh baking.
 4. Beleg de blini’s met de pesto van erwtjes en werk af met wat Italiaanse ham, verse basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en de gesneden kerstomaatjes. Kruid de blini’s nog extra af met een snuifje peper en zout. Je kan hier oneindig mee variëren en ze afwerken zoals je zelf verkiest.

Tip: vries het restje pesto in of maak er een pasta met pesto mee.

Maak je deze blini’s eens klaar of heb ik je mogen inspireren om een andere variant te proberen? Stuur dan zeker een berichtje, tag mij @dekokster of gebruik #dekokster

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Niamh.

Smakelijk!

Marthe