Het EK is volop aan de gang en daar horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes bij. Deze pizza stengels met look, peterselie en mozzarella kaas zijn het ideale borrelhapje om te maken. Je hoeft helemaal niets van de match te missen, het kost heel weinig tijd en ze zijn erg lekker (de combinatie van boter en look is echt verslavend!). 

Magioni

Ik gebruik de pizzabodems van Magioni voor dit hapje. De pizzabodems van Magioni hebben mijn hart volledig gestolen. Ik kocht ze al vaak bij de Albert Heijn, ik heb ze steevast in huis en ze vormen een ideaal back-up plan voor als het even snel moet gaan. Magioni probeert de traditionele pizza’s te verbeteren door er minder vet en meer groenten aan toe te voegen. Dat kan ik alleen maar toejuichen, zeker omdat de smaak ook goed zit. Ik testte intussen alle bodems uit en de courgettevariant is mijn persoonlijke favoriet. 

Benieuwd naar het recept? Schort aan, duik de keuken in en lees snel verder!

Wat heb je nodig?

  • voor 4 personen 
  • 2 Magioni courgette pizzabodems
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • enkele takjes verse (gewassen) peterselie 
  • 100 gr boter
  • 2 grote tenen look
  • voor de afwerking – optioneel
  • nog wat verse peterselie
  • iets om in te dippen (bv. guacamole, dip met sriracha, zoete aardappel hummus)

Hoe ga je te werk?

  1. Snijd de pizza in stroken van 2 cm dik. Draai een kwartslag en snijd de pizza door de helft.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C en bak de pizza stengels in 3 minuten voor.
  3. Snijd de peterselie fijn en pers de look uit.
  4. Verwarm de boter in een pannetje en voeg de look en peterselie toe. Roer goed door en zet het vuur uit.
  5. Strooi de geraspte mozzarella over de pizza stengels en besprenkel met het botermengsel.
  6. Doe de laatste 8 minuten de pizza stengels in de oven en bak ze mooi goudbruin af.
  7. Garneer eventueel nog met wat verse peterselie.

Maak je dit hapje klaar of heb ik je mogen inspireren om een of andere andere variant uit te proberen? Stuur mij dan zeker een foto of bericht. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster

Tip?

Serveer er een lekkere dip bij. Denk bijvoorbeeld aan guacamole, een pikante dip met sriracha of zoete aardappel hummus. Ik ben benieuwd naar jouw combinatie!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Magioni.

Geniet! 

Marthe