Voelen jullie ook al dat de love in the air hangt?! Het is Valentijnsdag vandaag en dat moet gevierd worden… Niet met bloemen, pralines of parfums, want ik heb hét recept om met deze wafels van chocolade menig vrouwen- en mannenharten sneller te doen slaan. Ik werkte ze af met wat bloemsuiker en een ultra snelle coulis van frambozen.

Vier jij Valentijnsdag of is het voor jullie “het hele jaar door Valentijn”?

Lees je snel verder voor het recept! Ik wens jullie veel liefde toe.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 100 ml rijstdrink (of andere (plantaardige) melk)
  • 2 eieren
  • 20 gr cacaopoeder
  • 180 gr zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 1 el vanille-extract

  • voor de afwerking – optioneel 
  • 100 gram frambozen 
  • honing
  • bloemsuiker
  • verse muntblaadjes
  • wat extra frambozen
  • benodigdheden
  • wafelijzer 

Hoe ga je te werk?

  1. Smelt de boter en klop samen met de suiker tot een mooi geheel.
  2. Klop de melk, het vanille extract en de eieren samen goed los en voeg dit bij het mengsel van boter en suiker.
  3. Voeg alle droge ingrediënten samen: de bloem, cacao en het snuifje zout. Doe dit bij het vochtige mengsel om zo een mooi beslag te vormen. Meng goed. Ik gebruikte hiervoor mijn Kitchenaid.
  4. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten en zet het opzij. Verwarm in tussentijd het wafelijzer.
  5. Neem een pannetje en doe hier de framboosjes in, samen met een scheutje honing (naar smaak) en warm het geheel op tot het een soort van confituur wordt. Plet goed met een vork.
  6. Bak nu de wafels: doe 1 el deeg in het wafelijzer. Wacht lang genoeg en doe het ijzer niet te snel open om te piepen. De wafels zijn klaar wanneer er (bijna) geen stoom meer uit het ijzer komt.
  7. Laat de wafels even afkoelen op een rooster, dan worden ze krokant.
  8. Serveer een wafel met bloemsuiker, een beetje frambozen en de frambozencoulis.

Tip?

Bewaar de overige afgekoelde wafels in een afsluitbare doos/ bokaal/ blik. Ze zijn het aller lekkerst om à la minute op te eten. Je kan ze wel steeds opnieuw opwarmen, bijvoorbeeld in de broodrooster.

Lots of love,

Marthe