Dit dessert is gewoonweg hemels (en ik overdrijf niet)! Zoete (maar ook niet té zoete) witte en  bruine chocolademousse met passievrucht, klinkt geweldig toch? Ik ben echt heel erg fier op dit nagerecht. Simpel om te maken, maar wel met een groots resultaat. Ik hou van chocolade in een dessert, maar ben ook geen fan van een complete, veel te zoete chocoladebom. De passievrucht is daarom ook de perfecte zoetzure tegenhanger in dit gerecht. 

De chocolademousse moet toch een tijdje opstijven, dus je kan deze al op voorhand klaarmaken en in glaasjes doen. Het enige wat je nog moet doen voor het serveren is afwerken met passievrucht. 

Wat heb je nodig?

 • voor 8 stuks
 • 150 gr pure chocolade
 • 150 gr witte chocolade
 • 400 ml slagroom
 • 4 eieren
 • 100 gr suiker
 • 4 passievruchten
 • benodigdheden
 • eventueel twee spuitzakken
 • garde
 • mixer

Hoe ga je te werk?

 1. Splits de eitjes en klop het eiwit met de helft van de suiker tot het glanzende pieken vormt. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de andere helft van de suiker.
 2. Klop de dooiers goed los met een garde.
 3. Smelt zowel de witte als de pure chocolade afzonderlijk van elkaar (best au bain-marie).
 4. Voeg vervolgens de helft van het eiwit, de helft van de slagroom en de helft van de eidooiers toe aan de witte chocolade. De andere helft van het eiwit, de slagroom en de dooiers gaat bij de pure chocolade. Spatel het geheel luchtig door elkaar.
 5. Verdeel de beide mousses over verschillende, leuke potjes. Ik gebruikte een spuitzak om nauwkeurig te werk te gaan. Begin met een mooie laag bruine chocolademousse, vul dan aan met een laag witte chocolademousse. Laat enkele uren opstijven in de koelkast (reken toch minimum 3 uur). 
 6. Maak de potjes vlak voor je ze gaat serveren af. Snijd hiervoor een passievrucht doormidden en lepel de helft er van telkens op de witte chocolademousse bovenaan. Ga zo door tot alle glaasjes een laagje passievrucht hebben.

Maak je dit zalige dessert klaar of heb ik je mogen inspireren? Stuur mij dan zeker een foto of berichtje. Tag mij @dekokster of gebruik de hashtag #dekokster. Vind ik heel leuk!

Tip?

Wanneer de schil van de passievrucht donkerpaars en glad is, is deze zoetzuur van smaak. Wanneer de schil gerimpeld is, is de vrucht nog rijper en het vruchtvlees zelfs veel zoeter. Ik kies er dus voor om de passievrucht goed te laten rijpen, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Geniet van de feestdagen!

Marthe