De Kokster, het verhaal achter de naam
Hé psst… jij daar! Wil je wat meer over mij te weten komen? Waarom ik eigenlijk ben begonnen met koken en hoe ik ontdekte dat koken echt mijn passie is? Ben je benieuwd naar mijn drijfveren, wat ik wil uitstralen, wat ik graag deel en…
Soft taco’s met chili con carne van kippengehakt
Ik vroeg op Instagram of jullie graag het recept kregen van mijn soft taco’s met chili con carne, guacamole, zure room en cheddarkaas.
Gimber drankjes (warm of koud)
Of het nu winter, lente of zomer is, er is één ding waar ik enorm van geniet: gember in mijn drankje(s). In de winter het liefst onder de vorm van een tas thee met citroen en honing en met deze warme dagen maak ik al…
Mini pizza met rode biet, pijnboompitten, geitenkaas en rucola
Tijd voor pizza! Ik heb een lekker en snel (what else) receptje voor jullie op de blog staan. Pizza met geitenkaas, rode biet
Soep van geroosterde spruitjes met krokante ham en zure room + soep tips
Misschien is deze geroosterde spruitjessoep, afgewerkt met krokante ham, verse oregano en een beetje zure room wel iets voor jou?
Zelfgemaakt brood
De bakmixen vereisen geen broodmachine, je kan het brood gewoon maken en afbakken in de oven. Je weegt de mix af, voegt water toe en laat he
Groene smoothie met spinazie + blender schoonmaken
Een hoopje zakdoeken, keelpilletjes, gemberthee met honing en veel zetel-hangen. Of ik nood heb aan een groene smoothie? Check!
Chocoladewafels met een snelle coulis van framboos
Chocoladewafels met bloemsuiker en een ultra snelle coulis van frambozen.
Shakshuka met geitenkaas
Shakshuka Ik moet eerlijk bekennen, toen ik voor het eerst de naam van het gerecht – Shakshuka – las, wist ik niet wat te verwachten. Ik besloot het een aantal keer uit te proberen. Ik heb de beste versie nu eindelijk nog meer op punt…
Veenbessen cocktail
Ik wens jullie voor het nieuwe jaar: heerlijk (en ook gezond) eten, veel warmte, een luisterend oor en een troostende schouder waar nodig, leerrijke indrukken, fleurige bosjes bloemen, nieuwe kansen, een goede gezondheid, enkele zalige momenten van niets doen en vooral – lekker cliché – liefde en vriendschap. Geniet va
Chocolade pudding met een twist
Wil je een gezond einde van het kerstdiner? Dan is dit dessertje met chocolade en avocado perfect om eens te proberen.
Geitenkaas hapje met gedroogde veenbessen en pistachenoten
Hier ben ik met mijn allereerste kerst recept idee voor jullie.
Het is een hapje geworden met geitenkaas, gedroogde veenbesjes en gehakte p
De Kokster
Hi, ik ben Marthe. Welkom op mijn blog, wat fijn dat je hier bent. Geniet van alle recepten, maar vooral van het koken!
Post met de hashtag #DEKOKSTER als je één van mijn gerechtjes of een variant erop gemaakt hebt: I love it!
Meer over mij