Bagels met snelle gravad lax, zure room en opgelegde rode ui
Cadeaus geven of cadeaus krijgen? Zonder twijfel zeg ik volmondig: cadeaus geven. Ik hou er van, van het hele proces. Het uitzoeken van de cadeaus (kan ik weken op voorhand mee bezig zijn), het inpakken en vooral ook het moment om ze te overhandigen. Mijn…
Gevlochten brood met cranberries en ricotta
Ik heb vandaag weer een recept voor jullie klaarstaan. Deze keer geen easy peasy recept, nee, vandaag mag het net dat tikkeltje meer zijn: een gevlochten brood met een vulling van cranberries en ricotta. Voor dit recept heb je een flinke portie geduld nodig: zowel…
Gerookte zalmtartaar met avocadocrème en rucola- olie
Hier ben ik met het vervolg van mijn eindejaarsmenu. Het voorgerecht dat ik jullie dit jaar serveer is een gerookte zalmtartaar met avocadocrème en een olie gemaakt van rucola. Het is een lekker en fris maar vooral ook licht voorgerecht. Het recept is ook kinderspel,…
Krans van speculaas sterren met chocoladeganache
Koekjes bakken hoort voor mij bij de kerstperiode net als kroketten, kerstkaarten schrijven, zalmvlinders (ovenhapjes in het algemeen, duh!), de kerstboom versieren inclusief meekwelen op kerstmuziek én natuurlijk ook cadeautjes. Momenteel heb ik niet veel (lees: geen) tijd om lang en veel in de keuken…
Ravioli met truffelsaus, kastanjechampignons en rucola
Het hoofdgerecht van mijn eindejaarsmenu is allesbehalve een klassieker. Dit jaar geen varkenshaasje met klassieke garnituur, integendeel, ik ga voor een portie comfortfood. Ga jij liever de klassieke tour op? Dan kan je mijn hoofdgerecht van vorig jaar jou misschien wel smaken. Ik maakte varkenshaasje…
Makkelijke focaccia met geitenkaas en rode druif
Het is weer zover. De eindejaarsfeesten staan voor de deur. Een van mijn favoriete momenten is het uitkiezen van een kerstboom. Wat kan ik daar naar uitkijken en van genieten. Een kerstboom uitkiezen is voor mij het toppunt van gezelligheid. We kiezen normaal steeds dezelfde…
Tagliatelle met kip en tomaat in pestosaus
Dit recept voor tagliatelle met kip en tomaat in pestosaus is zo lekker. Hier thuis wordt iedereen meteen enthousiast wanneer dit op het menu staat. Het is een snel recept met weinig afwas en weinig gedoe. Daar word ik echt blij van. Met het regenweer…
Bananenbrood muffins met chocolade
Bananenbrood Zin in lekkere banenbroodmuffins met chocolade? Nog enkele overrijpe bananen in de fruitschaal? Dan is dit recept ideaal. Het is makkelijk en héél snel klaar. Je hebt slechts een kom en een muffin bakblik (en papieren vormpjes) nodig. Hier wordt alles in gemengd en…
Pad thai: rijstnoedels met kip
Pad thai Ik heb voor jou een nieuw wokrecept klaarstaan. Een snel wokrecept met weinig afwas. Ik postte eerder al mijn recept voor mienoedels met champignons, broccoli en tofu, maar vandaag steelt deze Pad thai de show. Pad thai is een streetfood- gerecht uit Thailand…
Mienoedels met champignons, broccoli en tofu
Tofu Wat is tofu nu eigenlijk? Tofu is een eiwitrijk sojaproduct. Het wordt gemaakt van gestremde sojamelk. Tofu is dus eiwitrijk, maar arm aan vetten en koolhydraten. Oké. Ik ga heel eerlijk zijn en met de deur in huis vallen: ik was helemaal geen fan…
Chocoladekoekjes met pecannoten
Vakantie Hier ben ik weer! Ik heb genoten van een maand vakantie na de examens. Een maand met weinig moetjes en veel magjes. Maar nu ben ik terug en ik heb een nieuw recept voor jullie. Chocoladekoekjes met mijn lievelingsnoten, namelijk pecannoten. Ik eet ze…
Couscous met gegrilde halloumi, paprika en courgette
Ik moet het eerlijk toegeven: ik ben geen bijzondere fan van barbecueën, integendeel. Ik ben geen grote vleeseter en daar draait het natuurlijk wel vaak om wanneer de BBQ wordt aangestoken. Daarom heb ik een vegetarisch recept voor jullie: couscous met gegrilde halloumi en courgette….
De Kokster
Hi, ik ben Marthe. Welkom op mijn blog, wat fijn dat je hier bent. Geniet van alle recepten, maar vooral van het koken!
Post met de hashtag #DEKOKSTER als je één van mijn gerechtjes of een variant erop gemaakt hebt: I love it!
Meer over mij